iPhone in Binnen- en Buitenland op vakantie

Beperk internet voor je iPhone in het buitenland

Internet is niet meer weg te denken in ons leven. Een smartphone (iPhone) zonder internet is als een TV zonder kabel of zenders. Een auto zonder een weg om op te rijden. In Nederland heeft bijna iedereen met een smartphone wel een internet bundel. En zolang je in Nederland bevindt, verbruik je internet uit je maandelijkse bundel. Maar zodra we over de grens naar België, Duitsland of nog verder Frankrijk, Spanje of Italië gaan, dan valt internet gebruik niet meer binnen je abonnement.

Voorkom hoge (onverwachte) kosten

iPhone op vakantieTot 2 jaar terug betaalde je al snel enkele euro’s per MB over de grens… Hoe verder weg, buiten Europa dan liepen de kosten al snel richting 10 euro per MB. Een pagina laden was zo al snel 5 of 6 euro. En wanneer je even je mail wilde ophalen waar een leuke foto of andere bijlage bij zat, liep de teller al snel verder op. Na je buitenlandse trip of vakantie stond je dan nog een onverwachte rekening te wachten van al snel enkele honderden euro’s.

Hoge internet kosten voorkomen in het buitenland

Denk niet dat het jou niet zal overkomen. Op vakantie of wanneer je in het buitenland bent kun je er gemakkelijker over gaan denken, maar voorkomen is in alle gevallen nog steeds beter dan genezen. En als de kater komt… Lees hier bijvoorbeeld wat er medio 2017 nog steeds mis kan gaan waardoor je internet verbruik en dus telefoonrekening nog flink kan oplopen! Je instellingen van je iPhone (of andere smartphone) dien je goed na te lopen en aan te passen waar nodig voordat je naar het buitenland gaat, en van roaming gebruik gaat maken.

Data limit providers

Bekijk hier 5 tips voor je iPhone!

Zo kan je iPhone op de achtergrond zo maar tientallen of honderen MB’s downloaden wanneer App’s automatische updates uitvoeren. Maar apps die actief zijn, kunnen ook voor onvoorspelbaar gedrag zorgen. Lees onze tips zodat je met gerust hart naar het buitenland of op vakantie kunt gaan.

Verplicht data-limit providers

Tegenwoordig zijn providers verplicht om een (eerste) datalimit voor haar klanten in te stellen. Gemiddeld betaal je anno 2014 rond de 20 cent voor een MB in het buitenland, met een limit rond de 60 euro per maand. Je ontvangt dan meestal een bericht dat je limit is bereikt. Je kunt dit limit dan ophogen door te bellen met de klantenservice of via een sms.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende providers met de internetkosten in het buitenland:

Niet meer zoeken maar vinden!

iPhone-vergelijker-pijltje Via onze iPhone vergelijker vind je de beste deals met veel internet bij meer dan 20 webwinkels!

iPhone model
Bijbetaalprijs voor toestel
Opslag op iPhone
Minimum data
Provider
We hebben geen deals voor deze filtercombinatie gevonden 🙁

Tip: probeer alle providers of een andere iPhone uitvoering of opslagruimte!
Gb
Totaal € p/m
Onbep. minuten & minuten & onbep. data Mb bij
Eenmalige bijbetaling v.a. €
Toestel p.m. / Abo € p.m.

Geld lenen kost geld klein

– Vodafone
– T-Mobile
– KPN
– Hollandsnieuwe

 • nicolas
  6 maart 2017 at 19:02

  ik wil een iphone 7 ze zijn zo mooi groetjes van nicolas

 • Hebergement web
  12 juli 2016 at 09:26

  De kosten voor het gebruik van je mobiel in het buitenland worden binnen de EU gereguleerd door het Europees Parlement. Daardoor zijn de kosten voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland de afgelopen jaren flink gedaald. Eind 2017 moeten de extra roaming kosten helemaal verdwenen zijn.

  • 12 juli 2016 at 13:30

   Dat klopt. Op dit moment zijn er al meerdere providers waarbij je tot een gedeelte van je internet bundel mag gebruiken binnen de EU (bijvoorbeeld tijdens de vakantie dit jaar). Het is helaas nog een jaar wachten tot dat de roaming kosten volledig verdwenen zijn.

Stel je vraag / Reageren