iPhone 5S met Nexus 5 van LG vergelijken

Nu aan het lezen
iPhone 5S met Nexus 5 van LG vergelijken

Apple iPhone 5S 16 GBLG Nexus 5 zwart 16GBZo nu en dan vragen mensen ons waar ze voor “moeten” kiezen: een iPhone 5S of een Nexus 5? En eigenlijk is deze vraag niet door ons te beantwoorden. Het verschil merkt u namelijk vooral in uw portemonnee!

Wellicht reist bij u de vraag op of wij niet te veel door een Apple-gekleurde-bril bril kijken? En ja, dat is natuurlijk zo! Echter willen wij met dit artikel u niet op alle technische verschillen wijzen. Heel misschien een paar, die wellicht belangrijk zijn voor uw keuze, zoals de camera-lens en het scherm.

iPhone 5S

Met onze vergelijker kunt u heel snel en gemakkelijk zien dat de abonnementen toch wel een flink stuk hoger per maand liggen in combinatie met een iPhone 5S toestel. En dat is toch waar het verschil in toestel(prijs) duidelijk wordt.

Bent u opzoek naar meer informatie over de voordeligste keuze met een iPhone 5S toestel? Leest u dan: iPhone 5S toestellen onder de loep

  • TiP: Bekijk en vergelijk ook eens de Galaxy toestellen van Samsung.

Los toestelprijs

Het verschil in abonnementsprijs komt mede door het feit dat een losse iPhone 5S met 16GB geheugen maar liefst €693 kost in vergelijking met een LG Nexus 5 die voor rond de €393 van eigenaar wisselt. Wanneer een abonnement 300 belminuten of meer bevat, dan zijn er meer dan voldoende abonnementen waarbij beide toestellen betaalbaar worden. Vaak betaal je dan wel gespreid voor het toestel, let op; geld lenen kost geld.

indien er ook voor 1500 MB of meer internet wordt afgesloten. Mensen die opzoek zijn naar een abonnement met minder dan 300 belminuten of een kleine internetbundel, zijn het voordeligst uit met een LG Nexus 5.

Schermgrootte en OS het voornaamste verschil

iPhone 5s vs LG Nexus 5Het voornaamste verschil zit zoals u kunt verwachten in het OS, hoe het toestel reageert en de APP’s. Het iPhone toestel is geladen met iOS 7 en de Nexus toestel met Android Kitkat 4.4.

Bent u iOS gewend, dat zal het zeker even wennen zijn. Zodra u eenmaal bent opgestart met Android, reageert het scherm vlot heeft u keuze uit zeer veel instellingen. Andersom zult u mogelijk enigszins teleurgesteld kunnen zijn dat u minder hoeft in te stellen op iOS.

Camera lens

Beide toestellen bezitten een 8 Megapixel camera. De kwaliteit van de lens vinden wij nagenoeg gelijk. In het donker vinden wij de iPhone 5S iets betere foto’s maken. Wanneer het om bewegende beelden gaat, dan doet de optische beeldstabilisatie die aanwezig is bij de Nexus goed zijn werk!

Zoom magazine camera test iPhone 5S vs LG

In het januari 2014 nummer van Zoom magazine komt de iPhone 5S lens iets beter uit de test dan de lens van LG. De iPhone 5 ontvang een 8.0 als algemeen cijfer. De smartphone van LG ontvangt een 7.0.

Plus / Min punten iPhone 5S

  • Fijne camera-app voor controle en bewerken
  • Camera reageert snel
  • Batterijduur bij actief gebruik

Plus / Min punten LG Nexus

  • Groot scherm van 5 inch
  • Camera reageert vlot
  • Lastig bereik van knoppen

 

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
33%
Neutraal
33%
Gehad
33%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

Stel je vraag / Reageren