Weet uw internet verbruik in het buitenland

Nu aan het lezen
Weet uw internet verbruik in het buitenland

data verbruik inzichtelijkTot 2017 kun je – in de meeste gevallen – nog geen gebruik maken van internet uit je bundel in het buitenland. Enkel de ( zakelijke & prijzige ) abonnementen van KPN en Vodafone ondersteunen dit momenteel al wel, maar grote kans dat je één van deze abonnementen niet hebt.

Daarom komen wij met een zeer handige (en gratis) APP van DATA MONITOR FREE (voorheen raden wij MB METER van KPN aan, maar deze wordt niet meer geupdate vanuit KPN). Deze app meet het dataverbruik (internet) op de iPhone zelf, en niet via de gegevens van jouw provider. De app meet dus alle gegevens tussen je telefoon en de telefoon zendmasten. Hierdoor krijg je actueel (Real-Time) inzicht in hoeveel je nu werkelijk verbruikt hebt. De APP toont duidelijk het verschil hoeveel je verbruikt heb op WiFi en op 3G/4G, ook in het buitenland.

Omdat de App geen gebruik maakt van de provider zelf, is de APP dus prima te gebruiken bij alle netwerken en providers. Dit maakt het wat ons betreft een Must-Have APP die op je iPhone aanwezig dient te zijn. Of in elk geval wanneer je vaak naar het buitenland (of omliggende landen) gaat.

De werking van de APP is vrij voor de hand liggend. Je hebt de keuze uit de gebieden Verbruik en Geschiedenis. Onder Verbruik worden de actuele verbruik gegevens getoond. Achter het tweede tabblad vind je het verbruik van de laatste dagen en maanden terug. Wij van Goedkoopste iPhone vinden het bijzonder prettig dat het met deze app mogelijk is geworden om nu het actuele dataverbruik per dag in te zien. Zo kan er eindelijk bekeken worden wat er nu precies per dag aan data wordt verbruikt. Ook het bekijken van het totale verbruik is erg prettig. Zo heb je volledig inzicht in wat je de laatste dagen heb verbruikt en of je de laatste dagen van maand rustig aan moet doen…

Bij het installeren van de APP wordt er gevraagd wat je databundel / limiet is. Wil je dit later veranderen dan kan dit ook zonder probleem. Deze instelling vind je dan terug onder het tabblad: Instellingen. Eventueel kun je hier ook nog extra waarschuwingen instellen.

Wat ons betreft is dit een app met toegevoegde waarde. Zeker nu de abonnementen steeds duurder worden, en de datalimieten terug worden geschroeft door de grote providers is het handig om te weten hoeveel je nu werkelijk verbruikt of om te zien hoeveel tegoed je nog hebt.

Heb je nog geen (andere) smartphone en wil je op voorhand weten wat je zal verbruiken en welke databundel het beste bij jouw past? Bekijk dan onze handige vergelijkingstool!

Download gratis: DATA MONITOR FREE.

data-monitor-1

data-monitor-2

Hierboven zie je een handig overzicht wat je per dag en per maand verbruikt (hebt). Ook zie je precies wanneer je over je (maand)limiet gaat. Stel de APP zo in naar je eigen abonnement of wensen en bekijk ook eens de overige instellingen. Je ontvangt een waarschuwing wanneer je over de huidige data limiet bent gegaan (maar blijf altijd je gezonde verstand gebruiken en ga hier dus nooit zo maar van uit).

Vind de beste deal met veel internet!

iPhone-vergelijker-pijltje Via onze iPhone vergelijker vind je de beste deals met veel internet bij meer dan 20 webwinkels:

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
50%
Informatief
50%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Goedkoopste-iPhone.nl

Dit artikel is samengesteld door de redactie van goedkoopste iPhone. Met grootse nauwkeurigheid zorgt de redactie die bestaat uit totaal 4 leden ervoor dat alle informatie op deze pagina klopt. Mocht dit niet het geval zijn laat het ons dan weten door ons hiervan op de hoogte te stellen.

Stel je vraag / Reageren